Uzm. Dr Derya ZENGİN METLİ

Fizik Tedavi Ve Rehabilitasyon

1985 yılında istanbul’da doğmuştur.İlk, orta ve lise eğitimini Zonguldak Ereğli Anadolu Lisesi’nde tamamlamıştır.2003-2009 yılları arasında Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde okumuştur.Mecburi hizmetini İstanbul İhsan Erdemir sağlık ocağında yapmış olup, 2010-2014 yılları arasında Fizik Tedavi Ve Rehabilitasyon uzmanlık eğitimini Ankara Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Eğitim Araştırma Hastanesi’nde tamamlamıştır.Hemiplejik hastalarda üst ekstremite robotik rehabilitasyon konusunda tez yazmıştır.2014-2019 yılları arasında Erzurum Bölge Eğitim Araştırma Hastanesinde çalışmıştır.Özel ilgi alanları hemipleji-parapleji-tetraplleji ve serebral palsi rehabilitasyonu, lenfödem rehabilitasyonu, nöral terapi ve manuel terapi, kinezyolojidir.Tamamlayıcı tıp ve Regülasyon Tıbbı alanında halen daha sertifika programlarına katılmaktadır.

• Fizik Tedavi

İstanbul 1985