• BUHARA HASTANESİ BİR İLKE İMZA ATTI

  • Kategori:

    Kadın Hastalıkları Ve Doğum

  • Etiketler:

    buhara,hastane,suda doğum,erzurum

  • Yayınlanma Tarihi:

    10 Eylül 2018

  • Paylaş:

Teknolojik gelişmelere bağlı olarak değişen tıp dünyası her geçen gün farklı bir yeniliğe adım atıyor. Erzurum’da bir ilke imza atan Buhara Hastanesi suda doğum imkanı sağlıyor.

Yerel radyo Flash Fm’de Canatan Güneş’e konuk olan ve sağlık konularında vatandaşların merak ettiği soruları cevaplandıran Özel Buhara Hastanesi Başhekimi Dr. Hulki Aşır, Erzurum’u ve Doğu Anadolu bölgesini yakından ilgilendiren yeniliklerin müjdesini verdi. Özellikle Buhara hastanesinin yeni bir oluşum içinde geliştirildiğini ve Erzurum’da fark yaratarak doğu bölgesinde ayrıcalıklı konuma geleceklerini dile getiren Dr. Hulki Aşır “ hastanemiz göz hastalıklarından doğuma çocuk servisinden diş alanına kadar birçok alanda yenilikler yaşıyor. Bu anlamda Erzurum’un bu ayrıcalıklı hizmetten faydalanacağı şüphe götürmez gerçektir. Bizler vatandaşlarımıza en iyi hizmeti vermek için ter döküyoruz. Sağlığın ciddiyet istediğinin farkındalığıyla kendimizi çağa uygun donatıp gerekli adımları hiç vakit kaybetmeden atmanın heyecanı içindeyiz.

Suda doğum ayrıcalığı Buhara’da

Göz polikliniğinde katarak ameliyatının fark ödemeden yapılmaya başlandığını ve doğum anının son teknolojik gelişmelere bağlı olarak geliştirilerek suda yapıldığını dile getiren Dr. Hulki Aşır “ artık suda doğum farkı hastanemiz bünyesinde gerçekleştiriliyor. Bu ayrıcalıklı durumun doğuda ilk olduğunu söylemek gerekiyor. büyük bir değişimi ileriye dönük pozitif adımlar olarak geliştirmeye devam edeceğiz. Ve bizler kaliteli kadromuzla sağlık konusunda şehrimizi dünya çapında temsil etmeye devam edeceğiz. Eğer hastanemiz bünyesinde böylesi özel ve ayrıcalıklı atılımlar oluyorsa bu hedefimizin olduğunu gösterir. Ve bizler hedefimizi kaliteli ve en iyi hizmet olarak belirlemiş bulunuyoruz.

 

Suda doğumun farkları

Günümüzde birçok annenin tercih ettiği suda doğumun hem anneye hem de bebeğe faydaları saymakla bitmiyor. Suyun rahatlatıcı etkisi bu eşsiz deneyimi her iki bireyin birden daha az travmayla atlatmasına olanak veriyor. Doğumun suda gerçekleşmesinin oldukça faydalı ve özel imkanlar geliştirdiğini dile getiren uzmanlar tavsiyelerde bulunuyor.

Su bebek için doğum stresini azalttığından bebeğe güven hissi verir, su bebeğin anne karnındaki ortama benzer olduğundan bebek için daha rahat bir geçiş sağlar, doğum sancılarının daha rahat geçmesine yardımcı olur, anneyi ve bebeği rahatlatır ve doğumu sürecini kolaylaştırır, doğum sürecini hızlandırır. Su annenin vücut ağırlığını azaltacağından doğum sırasında hareketi kolaylaştırır. Doğumun sebep olabileceği stres nedeniyle yükselen kan basıncını azaltır. Su annenin endorfin hormonu salgılamasını sağlar ve endorfin hormonu sayesinde ağrı az hissedilir. Su bebeğin çıktığı bölgeyi rahatlatarak bölgenin elastikliğini arttırır. Çoğu doğumda uygulanan eplsiyotomiye (doğum esnasında vajina duvarına kesi yapılarak doğumun kolaylaştırılması) ve dikişlere gerek kalmaz. Su, eplsiyotomi uygulanmayan doğumlarda olası yırtılmalara engel olur. Su annenin sadece fiziksel olarak rahatlamasını değil aynı zamanda ruhsal olarak rahatlamasını sağlayacağından anne, doğum sürecine huzurlu bir şekilde tanık olur. Su annenin ihtiyaç duyduğu mahremiyeti ona sağlar. Doğumun ilerleyen aşamalarında su sayesinde annenin enerji seviyesi yüksek olur.

Suda doğum için yerine getirilmesi gereken şartlar var

Ailenin doğum öncesinde profesyonel bir hazırlık eğitimi alması şarttır.  Suda doğum doğal bir doğumdur.  Aile panik olmamalı huzurlu bir ortam sağlanmalıdır. Suyun içinde anne ile sağlık personeli arasında tam bir iletişim ve güven kurulmalıdır. Anne suda doğum için uygun bir aday olmalıdır. Riskli gebelikler suda doğum için uygun değildir. Hastanenin acil durumlar için yeterli personel ve eğitimi olmalıdır.

Gerekli ortam sağlandığında suda doğum riski her doğumda olan risklerden fazla değildir. Ayrıca suyun her iki bireyi sakinleştirmesiyle doğum süreci normalden daha kolay gerçekleşir. Ülkemizde suda doğum olanakları olan hastanelerin gelişmesiyle suda doğum günden güne artacağa benziyor. Bebek ters geliyorsa suda doğum riskli olabilir. Bebek fazla büyük ise suda doğum riskli olabilir. Annede şeker hastalığı varsa suda doğum önerilmez. Anne ikiz ya da daha fazla bebeğe doğum yapacaksa suda doğum riskli olabilir. Erken doğumda suda doğum önerilmez.

Tüm haberler

Galeri

Doğım Yatağı Marka Mespa Cihaz 2
Ultrason Dc-8 Ultrasound System From Mind To Heart
Ultrasonografi Ge Marka Model Voluson 730
Ultrasonografi Ge Marka Model Voluson 730
Radyan Isıtıcı Marka Drager Model Resuscitarie
Spo2-Marka-Nelcor-N560
Nst Cihazı - Marka Ge Corometrics Fetol
El Dopleri
Bebek Tartısı Marka Seca
Ateş Ölçer
Spo2 Marka Veron