BUHARA'DA TEDAVİ
İmplant Ve Estetik Dişhekimliği

implant


İmplant Nedir ?

İmplant; eksik dişlerin yerine konması amacıyla çene kemiği içerisine yerleştirilen ve genellikle vida şeklinde olan yapay bir diş köküdür.

İnsan vücudu titanyumu vücudun bir parçası olarak algıladığında genellikle titanyumdan yapılmaktadır ve bu yüksek doku uyumu nedeniyle başarı oranı oldukça yüksektir. Diş Hekimliğinde dişsizlik vakalarının bir çoğunda endikasyon durumuna göre kullanılmaktadır.

Kimlere İmplant Uygulanır?

Genel sağlık durumu iyi ,diş etleri sağlıklı ,yeterli kemik bulunan ,iyi ağız bakımı yapan kişilere implant uygulanabilir.

Hangi durumlarda implant yapılmalıdır?

Diş eksikliği olan kişiler fonksyonel ve estetik açıdan sorun yaşamaktadırlar.Etkin çiğneme yapamamaktadırlar.Ayrıca diş eksikliği çene ekleminde sorunlara neden olabilir.Bu sorunları engellemek amacıyla implant uygulanmaktadırlar.

İmplantların vücut tarafından reddedilme riski var mı ?

Yapılan araştırmalar titanyumun doku dostu olduğunu göstermiştir.Bu nedenle implant üretiminde titanyum kullanılmaktadır.Bu sebeple doku reddi oluşması söz konusu değildir.Fakat iyileşme sürecinde oluşan enfeksiyonlar ve hastalar tarafından ağız hijyenine dikkat edilmemesi fazla alkol ve sigara kullanımı gibi etkenler implantın kemikle birleşmesine engel olur ve implantta kaybedilebilir.İmplantlar yerleştikten sonra kemik ile uyumu için,eğer ileri uygulamalar yapılmamışsa hastanın yaşı ve kemik kalitesinin ve istemik durumuna bağlı olarak 2 ile 6 ay arasında değişen kemik ve iyileşme süresi gerekmektedir.

ortodonti-nedir-nasil-tedavi-edilir_20180226134509_1

-Son Güncelleme: 07.06.2022